Warning: Parameter 1 to multibyte_patch::wplink_js() expected to be a reference, value given in /var/www/klinikfortandproteser.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/klinikfortandproteser.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/klinikfortandproteser.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
All On 4 - Klinik For Tandproteser

All On 4

 

Proteser og moderne tandteknikcx

Forhold i den enkeltes mund eller gummer kan gøre det umuligt for nogle mennesker at styre en aftagelig tandprotese. Andre kan ganske enkelt ikke vænne sig til den tanke, at ”tænderne” ikke sidder urokkeligt fast.

Heldigvis gør moderne tandteknik, computerteknologi, fuldkæberøntgen og nye operationsmetoder, at der i dag rent faktisk findes flere nye og gennemprøvede løsninger på de problemer. Det kan bl.a. være implantatproteser, der holdes fast med skruer.

Almindelige tandproteser eller All On 4?

En aftagelig tandprotese fremstilles efter nøjagtige aftryk af gummen. Protesen omslutter gummen og suger sig fast til slimhinden. Men er gummen meget flad, hvilket den ofte er, især i undermunden, kan protesen ikke suge sig fast. Det giver problemer med at styre den, når man tygger eller taler. Har man haft proteser i nogle år, oplever man også ofte, at gummerne svinder, så proteserne sidder dårligere fast.

Alt det kan afhjælpes helt ved, at man får lavet implantater, som protesen kan skrues fast på. Specielt i overmunden, hvor mange kan være generet af ganen på deres protese, kan man i visse tilfælde afhjælpe dette ved at fastgøre en ganefri protese på fire implantater. Med All On 4 slipper man for mange af de gener, som kan følge i kølvandet på en helprotese. All On 4 opleves som egne tænder.

Hvad er All On 4?
All On 4 betyder en fuld bro med kun fire implantater – mod tidligere seks implantater. Ideen er, at man sætter fire implantater i en kæbehalvdel, hvor de to bagerste implantater har en hældning på ca. 45 grader.

Tidligere anbefalede Klinik for Tandproteser seks implantater til en fuld bro i over- eller underkæbe. Men erfaringen har vist os, at vi i de fleste tilfælde kan opnå det samme med kun fire implantater.

Fordi vi har et erfarent team bestående af tandlæger, specialtandlæger, kirurger og statsautoriseret klinisk tandtekniker i én klinik, giver Klinik for Tandproteser hver enkelt patient den sikreste og allerbedste mulighed for at få faste tænder på een dag – tænder, som du kan bruge efter forholdsvis kort tid!

Hvem har glæde af All On 4?
All On 4 kan være noget for dig, hvis du har helprotese og ønsker fastsiddende tænder, hvis du har udtalt knoglesvind (osteoporose), hvis du har paradentose, eller hvis du har et svækket og dårligt rest-tandsæt.

Hvordan får jeg tænder på een dag?
Hvis du ikke vil gå med en helprotese, men gerne vil have nye tænder samme dag, så kommer du om morgenen kl. 8, får en lokalbedøvelse, og så trækker vi dine dårlige tænder ud. Du får noget penicillin og nogle smertestillende tabletter, og efter hele operationen får du i øvrigt også penicillin.

Når tænderne er fjernet, sætter vi implantaterne i og tager et aftryk. Når det er gjort, stiller vi tænderne op i voks, mens du venter. Du prøver dem, og vi flytter rundt på dem, indtil de ser ud, som du gerne vil have det, og biddet fungerer, som det skal. Når vi er tilfredse, laver vi akrylbroen færdig. Det tager et par timer.

I nogle få dage efter operationen kan du mærke en hævelse i munden, men du kan spise normalt med det samme. Senere skal du komme igen, så vi kan tjekke, at alt er, som det skal være.
Mange tror, det gør voldsomt ondt, men vores erfaring er, at du får forbløffende lidt ondt i forhold til behandlingens omfang, og at smerterne normalt kan klares med håndkøbsmedicin.