Warning: Parameter 1 to multibyte_patch::wplink_js() expected to be a reference, value given in /var/www/klinikfortandproteser.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/klinikfortandproteser.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/klinikfortandproteser.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Hybrid tryklåsprotese - Klinik for tandproteser

Hybrid tryklåsprotese

Almindelige tandproteser eller tryklåsproteser?
Selv om man har mistet alle tænder, er det muligt at få en tryklåsprotese. Det kræver blot, at man får lavet implantater, som protesen kan klikkes fast på. I undermunden er det ofte tilstrækkeligt med to tryklåse. I overmunden, hvor en del mennesker kan være generet af ganen på deres protese, kan man i visse tilfælde afhjælpe dette ved at sætte seks tryklåse i en ganefri protese. En tryklåsprotese afhjælper mange af de gener, som kan følge med en helprotese eller delprotese, og den opleves som egne tænder. En anden mulighed er en såkaldt konus-protese (teleskopisk protese).

Mistede tænder hos voksne kan i dag erstattes af tandimplantater. Tandimplantater er det nærmeste, man kan komme sine egne tænder. Da enkeltkroner, broer eller tandprotesen holdes fast af tandimplantater i kæben med tryklåse, teleskop eller skruer, føles de som ens egne.

Selve operationen foretages af vores kirurgiske specialtandlæger. Der er flere og flere, der får foretaget implantatbehandling, fordi det er en behandling, som har givet mange mennesker virkelig forøget livskvalitet, og for de allerflestes vedkommende er resultatet livsvarigt.

Implantater er kunstige tandrødder, som kan sættes ind i kæbeknoglen. Den enkelte kunstige tandrod er fremstillet af titanium i form af en lille skrue, som vokser sammen med kæbeknoglen. I kæben indsættes som regel 2-6 implantater. De nye tandrødder kan bære forskellige former for tryklåse, som tandprotesen låses fast på, så den ikke bevæger sig, når man taler eller tygger. Tandprotesen kan stadig tages ud, når den skal børstes og holdes ren.

Sådan foregår det:
Første mulighed:
Implantaterne sættes i under lokalbedøvelse. Efter 8 til 13 uger er de kunstige rødder vokset fast. Herefter monteres tryklåsene på de nye tandrødder. Tandprotesen fremstilles og sættes fast på tryklåsene.

Anden mulighed:
Hvis du har problemer med en protese, der sidder løst, kan en af mulighederne være at få en konus eller teleskopisk tandprotese. Den fungerer i princippet på samme måde som en tryklås. For at få undersøgt, om man er egnet til sådan en operation, skal man igennem en forundersøgelse hos os.

Tredje mulighed:
Hvis man har egne tænder tilbage, kan tryklåse også bruges, hvis tændernes rødder vel at mærke er solidt forankret.

Fjerde mulighed:
All-On-4, som har den fordel, at protesen ikke glider eller skrider, og derfor har en meget bedre funktion end en almindelig helprotese.
Har du nogle af dine egne tænder, kan en delprotese også forankres. Det gøres enten ved hjælp af en tryklås i gummen eller en rod fra en af de blivende tænder. Især hvis man har en protese, hvor bøjlerne er synlige, når man smiler, ler eller taler, kan det være en god ide at få sat tryklåse ind, fordi de erstatter de synlige bøjler.